Dossier behang

Behang in projecten
Soorten projectbehang
Vakkundige plaatsing projectbehang
Soorten vliesbehang
Plaatsing vliesbehang 
de correcte Behanglijm
Trends in behang
ISOLEREN MET BEHANG

 

Behang in projecten

behang

Decoratief projectbehang schept sfeer en geeft een representatieve ruimte een duidelijke meerwaarde. Het voldoet aan een aantal technische vereisten: het is onder meer duurzaam, reinigbaar en brandvertragend. De uitgebreide collecties bieden voor elk wat wils. Belangrijke trends zijn op maat gemaakt digitaal behang en het gebruik van natuurlijke materialen. De prijs is dikwijls navenant. Het vak­manschap van de plaatser is doorslaggevend voor een perfect resultaat.

SOORTEN PROJECTBEHANG

behang

Het verschil ten opzichte van behang voor de privésector is dat projecttypes voldoen aan alle vereiste normen voor de contractmarkt. We onderscheiden twee groepen decoratief projectbehang: een vinyllaag gedragen door vlies en een vinyllaag gedragen door textiel, een soort kaasdoek.

VAKKUNDIGE PLAATSING VOOR PERFECT RESULTAAT

behang

Er is een mooi aanbod van contractbehang, maar dit product is niet ‘af’; het moet nog geïnstalleerd worden. Deze producten zijn vaak zo duur dat u zich echt geen fouten kunt veroorloven. De competentie van de plaatser is cruciaal. Goede vaklui volgen de evoluties en vervolmaken zich door opleidingen te volgen.

Soorten vliesbehang

behang

Vliesbehang is hét middel bij uitstek om on­effenheden of haarscheurtjes in wanden weg te werken voor het aanbrengen van de verflagen. Mooi meegenomen is dat, dankzij het extra beschermlaagje, de wanden stootresistenter zijn. Bovendien wint verf aangebracht op vliesbehang aan intensiteit en sorteert die een warmer effect. Daarenboven kan vlies ook perfect dienen als grondlaag voor het aanbrengen van decoratief behang.

Plaatsing vliesbehang

behang

Op kalk schilderen, het kan, maar toch wordt er vaak voor gekozen om eerst vliesbehang op de wand te kleven en daar vervolgens over te schilderen. Dat is niet verwonderlijk, want het is een ideaal hulpmiddel om de wanden te bescher­men, oneffenheden te verdoezelen en kleine scheurtjes te over­bruggen. Maar weet u ook wat de diverse mogelijkheden en aandachtspunten zijn?

DE JUISTE LIJM

lijmen

Fabrikanten vermelden op hun behang altijd welke lijm aangewezen is. Maak uw keuze in functie van de behangsoort en de ondergrond. Enkel klassiek behangpapier wordt nog ingesmeerd; bij andere wandbekledingen wordt de muur ingelijmd, wat het werkcomfort verhoogt. Een kwaliteitslijm spat niet en heeft een lange opentijd. Lijm in poedervorm lijkt op zijn retour, terwijl kant-en-klare mixen de markt veroveren. Ze hebben altijd de juiste consistentie.

behangtrends om te onthouden

trends

Velen denken aan een nieuw likje verf als gesproken wordt over het opkalefateren van het interieur, terwijl ook behangpapier de meest creatieve zielen tot bekoring kan brengen. Vooral op het vlak van patronen – waarbij de urban jungle zeer geliefd is – en het gebruikte materiaal – door de intrede van vliesbehang – zien we duidelijke veranderingen.

ISOLEREN MET BEHANG

Erfurt

De mogelijkheden om buitenmuren langs de binnenzijde af te werken met dunne thermisch isolerende wandbekleding zijn legio. Onderbehang, isolatieplaten en kurk zorgen ervoor dat ruimtes sneller opwarmen. Op deze manier dragen ze bij tot een gezond en comfortabel woonklimaat, en wordt schimmelvorming tegen gegaan. Deze vorm van isolatie wordt vaak toegepast bij renovatie, al kan het ook bij nieuwbouw. De geringe diktes zonder bevestigingsframe beperken het ruimteverlies, wat soms een probleem is bij traditionele binnenisolatie.

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Decoratie 

Decoratie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.