Renovatiewerk in Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstandkerk in Brussel

Lambrecht genomineerd voor Decoratie Awards 2021

Carlo en Mathias Lambrecht hebben een nominatie te pakken voor de Decoratie Awards 2021 binnen de categorie Renovatietechnieken. Hun ingediende project betrof een renovatiewerk van de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstandkerk in Brussel. Daar maakten ze een verbinding tussen de trappen van het altaar en de twee zijdelingse kolommen. 

 kerk

het bedrijf

Carlo en Mathias Lambrecht zijn al decenialang een begrip in de interieurafwerking. Het decoratiebedrijf uit Wielsbeke werd op 7 december 1987 opgericht door Carlo en is ondertussen uitgegroeid tot een team van een kleine twintig mensen. Het team van ervaren en vakbekwame schilders en decorateurs is telkens op zoek naar verfrissende ideeën en gebruikt daarbij altijd kwalitatieve materialen, zo is er te lezen op hun website. Zowel privéwoningen, kantoor- of winkelruimtes en bedrijfsgebouwen, de Lambrechts accepteren het allemaal. Ook om uw vloerbekleding te plaatsen, bent u bij hen aan het juiste adres!

kerk

het project in een notendop

voorbereiding

Vanuit Wielsbeke trokken Carlo en Mathias Lambrecht naar de Belgische hoofdstad om er de renovatie van de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstandkerk in Brussel onder handen te nemen. Er moest een verbinding gemaakt worden tussen de treden van het altaar en de twee zijdelingse kolommen. Na enkele plaatsbezoeken en opmetingen, staken ze de koppen bijeen om de uitvoering te bespreken. Een van de zaken die daar ook aan bod kwam, was de haalbaarheid. "Er moest een tapijt geplaatst worden op een geklasseerde vloer die we niet mochten egaliseren. Toen we besloten dat het project haalbaar was, hebben we een detailplan opgemaakt om de plaatsing volgens de te snijden stukken en de gekozen kleuren vast te leggen." De oplossing was om galvaplaten op maat te laten maken en aan elkaar te lassen om een solide ondergrond te creëren.

kerk

Uiteindelijk stapten Carlo en Mathias naar Jochen van Ora Pro Nobis om zijn expertise te vragen betreft de uitvoering van het handgetufte tapijt. Een combinatie van kopse, zijdelingse en gekruiste naden zorgden ervoor dat die allesbehalve eenvoudig was. Vervolgens gingen ze in hun eigen atelier aan de slag met het uittekenen, versnijden en plaatsen van het volledige vloervlak. Ook de inbreng van de verschillende geeltinten was een belangrijk aspect binnen dit geheel. De uitdeining van de kleuren zorgt ervoor dat er een zachte overgang is tussen de nieuwe plaats die ze creëerden in de kerk en de randen. "Op deze manier gaat de nieuwe plek bijna naadloos over in het historisch monument."

De nieuwe plek gaat naadloos over in het historisch monument

Voor ze uiteindelijk naar de kerk vertrokken, werden alle stukken genummerd en verpakt, zodat het makkelijk terug aan elkaar gezet kon worden in de kerk. Daar werden alle platen, die volledig op maat gemaakt werden, aan elkaar geplaatst en gelast. Vervolgens werd er een tapijt geplaatst en vastgelijmd aan de platen volgens de nummering en het originele plan.

kerk

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Decoratie 

Decoratie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.