Renovatie Bourla met Mathys

Levanto gebruikt Mathys-verf voor renovatie schouwburg

De Bourlaschouwburg werd succesvol gerenoveerd. Het 200 jaar oude gebouw was dringend toe aan een grondige opfrisbeurt. Uitvoerder Levanto en Mathys brachten de renovatiewerken tot een goed einde.
De opdracht behelsde o.a. het schilderen van het voorportaal, de volledige inkomhal en niveau 1. Dat was een succes: nadien gaven Stad Antwerpen en Monumentenzorg opdracht om ook de drie niveaus te renoveren. Levanto startte de werken in 2015, eind 2016 werd alles afgerond. In januari kwam de voorlopige oplevering.
De werken waren een heuse uitdaging, en dan vooral de originele houten deuren: “De Bourlaschouwburg klimt naar het 200e levensjaar, maar heeft nog steeds de originele deuren. Je kan je inbeelden hoeveel delicaat schuur- en krabwerk nodig was voor die opgeknapt konden worden," aldus Jurgen De Bie, instructeur-werfleider bij Levanto.
Ook de muren waren geen makkelijke klus; geen enkele wand is immers recht daar er golvende patronen in zitten verwerkt. De muren werden geplamuurd – zonder de golven weg te werken – om alle oneffenheden weg te werken, waarna die afgewerkt werden met een grond- en afwerkingslaag.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Decoratie 

Decoratie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.