Mathys selecteert trendkleuren

Sereniteit en de drang naar verandering

Mathys heeft een selectie trendkleuren gemaakt. Mieke Cops, kleurexperte bij Mathys ziet dat we enerzijds teruggrijpen naar serene authenticiteit, anderzijds naar een kleurinvulling 'buiten de lijnen'. Mathys geeft beide stromingen een thuis met de kleurenpaletten Serenity en Infinity.
Serenity kenmerkt zich door rust en een less-is-more-mentaliteit. Het drukke multitasken wordt ingeruild voor concentratie. “Serenity zorgt voor de nodige kalmte, leidt niet af en accentueert het licht in de kamer”, aldus Mieke Cops. De kleuren hier grijpen terug naar de natuur en hebben elk een grijze ondertoon. Donkere tinten en pastels worden gemengd en schipperen tussen groen, taupe, greige en blauw.
Infinity symboliseert dan weer verandering. Er moet buiten de lijntjes gekleurd worden – letterlijk. Dit kleurenpalet laat toe om de norm tegen te spreken met felle tinten als vrolijk geel, schemerig blauw, pittig rood of limoengroen. Infinity contrasteert en legt opvallende accenten. “Zolang het uitgesproken is met veel creativiteit en kracht, kan je volgens het Infinity-principe niets fout doen. Het palet zal vooral jonge mensen bekoren, want die snakken ernaar een eigen stijl te ontwikkelen en zichtbaar te zijn.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Decoratie 

Decoratie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.