Vierde editie van de projectoproep be.exemplary is een feit!

Infomeeting voor kandidaten op 30 april om 14u30 bij Urban Brussels

De Brusselse regering lanceert de vierde editie van be.exemplary, de oproep tot bouw- en renovatieprojecten die exemplarisch zijn op het vlak van duurzame stadsontwikkeling. be.exemplary wil voorbeeldige en innoverende projecten belonen en projecten stimuleren die een antwoord bieden op 4 uitdagingen:
• kwaliteitsvolle architectuur en stadsopbouw bevorderen;
• sociale projecten aanmoedigen;
• milieukwesties aanpakken;
• het project integreren in de kringloopeconomie.
De editie 2019 wil de deelname van de privésector aanmoedigen, zowel van particulieren als grotere projecten. De subsidies worden hiervoor aanzienlijk verhoogd en er is een nieuwe categorie gecreëerd. De 3 categorieën zijn:
• kleine privé-projecten (max. 3 woningen of andere bestemming van minder dan 300 m² of gemengd project dat de 2 criteria combineert);
• grote privé-projecten (privé projecten die niet onder de categorie "kleine projecten" vallen);
• openbare projecten (ongeacht de omvang).
De jury oordeelt op basis van de aandacht voor de verschillende uitdagingen en de samenhang van het project. De focus ligt op verkennen en innoveren, zelfs al is een maximale invulling van alle aspecten niet mogelijk. De jury van deskundigen, bestaande uit de bouwmeester, een vertegenwoordiger van urban.brussels, een vertegenwoordiger van Leefmilieu Brussel en vier externe deskundigen, zal de winnende projecten bekendmaken in december 2019.
Een infovergadering voor alle kandidaten gaat door op 30 april om 14u30 bij Urban Brussels. Inschrijving kan tot 26 juni 2019, 12 u. Meer informatie vindt u hier.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Decoratie 

Decoratie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.