naar top
Menu
Logo Print

RECORDEDITIE DAG VAN DE AFWERKING

De editie-2016 van Dag van de Afwerking was een duidelijk succes. Meer dan 4.300 bezoekers bezochten de eendaagse vakbeurs, waar alles in het teken stond van de vakman.

BELEVINGSBEURS

De organisatie mag terugblikken op een geslaagde editie. “Bij de editie van 2016 overtreffen we nogmaals de cijfers van 2015. De beursoppervlakte werd uitgebreid tot 9.000 m², er waren 140 standhouders en maar liefst 4.335 professionals vonden hun weg naar onze beurs", aldus Roger Bruyns, voorzitter van de Beroepsvereniging voor Afwerkingsbedrijven (BEWAP).
“Dit recordaantal toont aan dat onze praktijk- en ervaringsgerichte aanpak loont. Op een beurs moet de vakman producten en technieken zelf testen en beleven."

UITSTEKEND GEPLAATST

De organisatie ging nog meer op zoek naar de juiste setting om de vakbeurs om te vormen tot een echte belevingsbeurs. Zo was de locatie van de demonstratietent een schot in de roos.

Heel wat van de exposanten in de tent hadden regelmatig een volle stand, waar de bezoekers een demonstratie kregen van nieuwe producten en technieken. Het succes van de tent werd ook geholpen door haar locatie: bezoekers moesten immers eerst door de tent om de beurshal zelf te kunnen bereiken.

Bezoekers konden genieten van een ontspannen sfeer waar ze konden kennismaken met de nieuwste producten en technieken

UNIEKE SFEER

De Dag van de Afwerking staat bekend om zijn unieke sfeer: enerzijds is er een drukte vanjewelste omdat alles op één dag gebeurt. Heel wat exposanten spraken dan ook vaak van een volle stand.

Ondanks die drukte slaagt de organisatie erin om alles in een gemoedelijke sfeer te laten verlopen, dankzij de gratis catering. Daardoor zien de bezoekers de beurs niet als een last, maar als een informele en ontspannen gelegenheid om hun vakkennis te verruimen en het professionele netwerk te versterken.

Dankzij de beursoppervlakte van 9.000 m² hadden bezoekers bovendien niet het gevoel als haringen in een ton te zitten.

VOORTZETTING

De tiende editie van de Dag van de Afwerking krijgt ook in 2017 een vervolg. De elfde editie zal dan plaatsvinden op dinsdag 28 november 2017, opnieuw in Brussels Kart Expo.