naar top
Menu
Logo Print
09/01/2019 - LAURENCE BLONDEEL

VUILE ONDERGROND OPFRISSEN IN ÉÉN LAAG DANKZIJ RENOVATIEVERF

HOE DE GESCHIKTE RENOVATIEVERF KIEZEN?

Het is niet eenvoudig om een eenduidige definitie te geven van wat een renovatieverf precies is. Elke verf wordt namelijk anders samengesteld, heeft zo een bepaalde specialiteit en leent zich voor een bepaalde toepassing. Het is m.a.w. niet altijd eenvoudig te weten welke verf er gebruikt moet worden. Hoe kiest men de juiste verf wanneer een ruimte gerenoveerd moet worden? Waarop moet men letten bij het aanbrengen van die renovatieverf? We proberen de belangrijkste eigenschappen van zo’n verf op te sommen en duidelijk te maken wanneer en waarom er voor een renovatieverf gekozen moet worden.

renovatieWANNEER RENOVATIEVERF GEBRUIKEN?

Wanneer het bij verven aankomt op een renovatie, gaat het vaak eerder over het opfrissen van ruimtes die reeds geschilderd werden. Aangezien het om het renoveren van een ruimte gaat, moet steeds gekeken worden naar wat de toestand is van de ruimte die een nieuwe laag verf moet krijgen. Elke renovatie heeft met andere woorden unieke eigenschappen, waardoor het best geval per geval bekeken wordt welke renovatieverf er precies gebruikt moet worden. Het gebruik van een renovatieverf is met andere woorden erg situationeel.

renovatieverfWAT IS EEN RENOVATIEVERF?

Een belangrijk doel van een renovatieverf is om met zo weinig mogelijk inspanning opnieuw een proper en mooi resultaat af te leveren. Het is wel zo dat een renovatieverf, dankzij haar samenstelling, in de meeste gevallen gebruikt kan worden. Zo kan men met een renovatieverf dezelfde opbouw bekomen als die van een klassieke verf, maar niet omgekeerd. Om een goede verwerkbaarheid te bekomen, beschikt een renovatieverf over enkele specifieke karakteristieken.

CoRi (Coating Reasearch Institute)Renoveren in één laag.
Of het nu om pleisterwerk, beton, geplamuurde ondergronden of glasvezelbekleding gaat, met de Alpha BL Mat Uno en Alpha BL Satin verven van Sikkens kan elke ruimte op een eenvoudige en betaalbare manier, zonder al te veel inspanning, opgefrist of gerenoveerd worden.
Lees meer

renovatieverfRENOVATIEVERF: DE PRAKTIJK

Bij ideale omstandigheden is er weinig tot geen voorbereiding nodig en kan de ondergrond vaak rechtstreeks, met één laag renovatieverf, opgefrist worden. Zeker wanneer het gaat om eenvoudige vlekken of vuiligheid van bijvoorbeeld vuile handen. In sommige gevallen is het echter nodig de ondergrond voor te bereiden. Qua uitvoering of manier van werken verandert er weinig in vergelijking met het klassieke schilderen. De meeste renovatieverven zijn geschikt voor alle ondergronden, tenzij anders gespecificeerd op de technische fiche.

Een greep uit het aanbod aan renovatieverven:

• Boss Paints
• Ralston Colours & Coatings
• RAW Paints
• Relius
Sikkens