naar top
Menu
Logo Print
15/11/2018 - VALERIE VERKAIN

HEEFT DE VERFGROOTHANDEL NOG TOEKOMST?

Kwaliteit, nabijheid en advies binden schilder-decorateur aan de groothandel

Met 565 vestigingen in België blijft de verfgroothandel alomtegenwoordig in de sector. U zou verwachten dat verfgroothandels onder druk staan door de toenemende populariteit van online aankopen doen, maar het tegendeel is waar. Wie naar een verfgroothandel gaat, houdt daaraan vast. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging van uw vakblad Decoratie. Vooral de service en de geleverde kwaliteit worden door de schilder-decorateur sterk gewaardeerd.

Kaart spreiding groothandels

Hoe zien de verfgroothandels de sector evolueren?

 

WIE HEBBEN WE BEVRAAGD?

73 schilder-decorateursbedrijven namen deel aan het Groothandel Belevingsonderzoek van uw vakblad Decoratie:

  • 47,9% van de ondervraagden heeft een eenmanszaak
  • 52,1% van de ondervraagden stelt mensen tewerk
  • 75,3% van de ondervraagden is al langer dan tien jaar actief als schilder
  • 76,7% van de ondervraagden verzorgt meestal residentiële projecten.

DE RESULTATEN

Heeft de verfgroothandel nog toekomst? Het antwoord is: jazeker! Dat blijkt uit het Groothandel Belevingsonderzoek dat uw vakblad Decoratie organiseerde. 

Wekelijks naar de groothandel

Meer dan 75% van de ondervraagde schilder-decorateursbedrijven gaat wekelijks naar de groothandel. Ze gaan niet alleen vaak naar de groothandel, ze gaan ook ter plaatse. Bijna 70% doet ter plaatse hun bestellingen in plaats van dat op afstand te doen. 31,5% vindt wel dat hij/zij te veel tijd verliest bij de groothandel.

Nabijheid van de groothandel zeer belangrijk

Dat de groothandel zich nabij het schilder-decorateursbedrijf bevindt, wordt gewichtig bevonden. 86% vindt het belangrijk dat de groothandel zich dichtbij in de buurt bevindt.

Geen één groothandel

Trouw aan één groothandel is de schilder-decorateur echter niet. 67% gaat naar meerdere groothandels.

Weinig aankopen online

Behalve in een groothandel koopt de schilder-decorateur ook elders zijn verfproducten en accessoires. 31,5% doet dat ook nog rechtstreeks via de fabrikant en 4% gaat ook nog online shoppen. Bijna 14% van de ondervraagden kocht al eens iets via de webshop van hun groothandel.

Kwaliteit belangrijker dan prijs

De schilder-decorateur wil de beste groothandel, niet de goedkoopste. Bijna 77% vindt het belangrijker dat hun groothandel kwaliteit aanbiedt dan dat hij de goedkoopste is. 80% kiest voor een groothandel omdat die een bepaald merk verdeelt.

Groothandel hulp bij problemen

En dan is er natuurlijk nog de service. Bijna alle ondervraagden kunnen bij hun groothandel terecht bij vragen of problemen. 70% van hen schakelde hun groothandel zelfs al eens in bij problemen op de werf en bijna 55% volgde al eens een opleiding via hun groothandel.

 

Resultaten

Resultaten