naar top
Menu
Logo Print

COLLECTIES OP MAAT VAN DE KLANT 

Wordt digitaal printen toekomst van behang?

Alles wordt digitaal - en dus ook de wereld van wandbekleding. Terwijl behangpapier traditioneel werd gedrukt met analoge printers en volgens de conventionele druktechnieken, vinden de digitale printers meer en meer hun weg op de behangmarkt.

WAT IS DIGITAL PRINTING?

Digital printing is de meest recente stap in de druktechnologie. Hét grote verschil qua techniek is dat er bij het digitaal drukken geen gebruik meer gemaakt wordt van een tussenstap.

Offset

Conventionele technieken maken wel gebruik van die tussenstap: zo werkt offset met een plaat, waarop watergebaseerde materialen en de inkt (waarin oliën zitten) elkaar afstoten om zo tot een bepaald beeld te komen. Die inkt wordt dan nat op een drager gedrukt.

Digitale printers kunnen miljoenen kleuren printen en geven dus altijd het gewenste resultaat

Direct printen

Digitale druk creëert een digitaal beeld, dat bestaat uit duizenden minuscule deeltjes, genaamd pixels. Elke pixel heeft een bepaalde kleur en vormt zo een beeld. Dat gaat om een scherp beeld dankzij de hoge resolutie of dichtheid van de pixels. Die bedraagt 1.200 dpi (dit zijn meer dan 450 pixels per cm). Het direct printen van een beeld zorgt voor een grote flexibiliteit: er is immers geen voorbereidingswerk nodig zoals bij offset (het maken van een nieuwe offsetplaat), maar men kan een beeld meteen overzetten op een drager. Een extra voordeel is het aantal kleuren dat gebruikt kan worden. Terwijl conventionele druktechnieken beschikken over een maximum van twaalf kleuren, beschikt een digitale printer over honderdduizenden, zo niet miljoenen kleuren. Daardoor zijn kleurovergangen tot in het kleinste detail op een drager over te brengen.

SPECIALE INKT

Bij het digitaal printen werkt men erg vaak met latexinkt. Die werd zo'n tien jaar geleden ontwikkeld in de R&D-afdeling van HP, waar een ingenieur wou drukken zonder dat de drager op voorhand een coating moest krijgen. Met andere woorden: hij wilde dat de coating samen met de inkt op de drager aangebracht kon worden. Die coating bestond uit latexpartikels en werd dus gemengd met de watergedragen inkt. Het experiment werd een slaand succes en werd verder ontwikkeld. Latexinkt heeft drie grote voordelen t.o.v. andere inkten:

  • Eerst en vooral is er de snellere verwerking, aangezien een stap in het drukproces overgeslagen kan worden: het coaten van de drager.
  • Latexinkt bevat watergedragen inkt, wat wil zeggen dat hij geen solvents meer bevat.
  • De latex in de inkt laat toe om op veel verscheidene dragers te drukken. Dat kunnen egale dragers zijn als kantoorpapier, maar ook polyester dragers of dragers met een textuur of een reliëf.

Verder zorgt de latexcoating voor een zekere bescherming tegen vocht en zonnestraling.

Krasvast en waterafstotend

Latexinkt is ook behoorlijk krasvast en in zekere mate waterafstotend. Die krasvastheid is een grote troef voor klanten in het segment van contract interiors - hotels en restaurants. Er is immers heel wat activiteit in dergelijke gebouwen: hotelgasten die per ongeluk met hun bagage tegen de wand stoten, het gebeurt vaker dan men denkt. Met een krasvaste bekleding zal die wand een stuk langer meegaan.

DE PRINTER

De digitale printers zijn een mechanisch raamwerk waar een drager door gaat. Die drager moet de juiste spanning hebben, zodat de inkt op een strak oppervlak gedrukt wordt.
De geprinte drager kan afgevoerd worden door 'vrij op de grond te vallen' (free fall) of door op een rol gedraaid te worden (pick-up roll). Dat impliceert dat de inkt meteen droog is wanneer de drager (bv. behangpapier) de printer verlaat.

DRUKPROCES 

De drager (het behangpapier, de non-woven …) ondergaat bij het drukproces twee droogfases: de eerste laat het vocht uit de inkt verdampen, de tweede laat de latexpartikels smelten tot een beschermende coatingDe inkt wordt door nozzles (mondstukken) op de drager gespoten. Die nozzles zijn in feite kleine pipetjes die de inkt onder een bepaalde hoek op het oppervlak spuiten, en bevinden zich in de printkoppen. Zodra de inkt op de drager is aangebracht, is het zaak om het vocht uit de inkt te laten verdampen: hiervoor wordt er hete lucht op het oppervlak geblazen aan een temperatuur tussen 50 en 90 °C. Een tweede droogfase is nodig om de latexpartikels te laten smelten; die vormen dan de beschermende coating. De inkt kleeft eerder op het substraat dan de latex, waardoor die latexpartikels boven op de inktpartikels komen te liggen.

PRINTSNELHEID

De snelheid van het drukproces hangt af van diverse parameters. Ten eerste is er het formaat van de printer: hoe groter de printer, hoe groter de printkoppen binnenin, hoe meer nozzles, en dus hoe sneller de inkt op het oppervlak terechtkomt. Printers tussen de 1,4 en 1,6 m breed kunnen gemiddeld zo'n 19 m²/uur printen. Printers die zo'n 3,2 m breed zijn, halen een printsnelheid van 77 m²/uur. Een tweede parameter is het aantal 'passes' over de drager: hoe vaak gaat de printkop over het oppervlak heen? Meer passes betekent meer inkt op de drager voor levendigere kleuren, maar dat neemt meer tijd in beslag.
Een derde punt is de verzadiging van de inkt. Men kan immers een bepaald gehalte aan inkt op de drager spuiten: dat is bv. 80, 100 of zelfs 120%. Meer verzadiging is meer inkt en meer kwaliteit, maar daardoor zakt de printsnelheid.

Snelheid verhogen

Om het printproces enigszins te versnellen, wordt de drager eerst behandeld met een vloeistof, die zorgt dat het oppervlak van de drager een bepaalde lading krijgt (positief of negatief). De inkt krijgt een tegengestelde lading en wordt aangetrokken door het oppervlak.
Een bijkomend voordeel van deze optimalisatie is dat de inkt nauwkeuriger op de drager gespoten kan worden.

KWALITEIT

De kwaliteit van het drukproces hangt af van heel wat factoren: de kwaliteit van de inkt of van de printer, maar evengoed de kwaliteit van de drager is een bepalende factor. Een goede pizza begint immers ook met goed deeg. Het drukprocedé moet in principe afgestemd worden op de drager. Bijvoorbeeld bij non-woven bestaan er diverse types: de ene fabrikant gebruikt een glad type, een ander een gestructureerde non-woven. Daarbovenop komt dat het gedrukte beeld een bepaalde saturatie moet hebben, maar de hoeveelheid inkt om die saturatie te bereiken, is anders op een gladde dan wel een gestructureerde non-woven.
Al die parameters moeten ingegeven worden in de printer, zodat die machine begrijpt welke inktpuntjes waar gespoten moeten worden
en hoeveel. Alle parameters samen vormen een printprofiel. Dat profiel omvat informatie over de drager, het beeld, de saturatie voor dat beeld, zelfs de droogtemperatuur heeft een invloed op het resultaat. Het zoeken naar het optimale printprofiel is er echter één van trial-and-error, om het ideale klimaat te vinden dat een hoge kwaliteit kan garanderen.
Het voordeel van het printprofiel is dat het opgeslagen kan worden in de database, om later opnieuw bovengehaald te worden voor die bepaalde klant met die bepaalde drager.

TOEPASSINGEN

Er komen steeds meer toepassingen voor het digitaal printen in de decoratiewereld. Zo wordt behangpapier, maar ook canvas digitaal gedrukt. Een andere toepassing is het bekleden van een wand met een sprekende foto, bv. de skyline van Chicago of de natuurpracht van Costa Rica. Fotobehang wordt al snel gedrukt op non-woven aangezien het licht, relatief goedkoop en vooral stabiel is. De foto wordt geleverd in diverse banen. Die banen bestaan in verscheidene breedtes, van de klassieke 53 cm tot 75 cm, maar ook de 106 cm bestaat reeds (double width). De horeca ziet best brood in 'digitaal behang': dankzij de grote flexibiliteit in het ontwerp duurt het misschien niet zolang meer voordat hotelgasten in een kamer met op maat gemaakt behangpapier ontvangen worden.