naar top
Menu
Logo Print

ALLE GENOMINEERDEN:

Categorie Gevelafwerking

Decoratie Awards 2018: deelnemende projectenA Project bvba

A Project bvba ging aan de slag met de eigen gevel, met een gevelbekleding van de eigen showroom en bureaus in een aanbouw, gebouwd aan het bestaande pand. A Project streefde een origineel concept na met een realisatie die eruit springt door zijn vorm, kleuren en materialen.

Schilder- en Decoratiewerken Bruce CafmeyerSchilder- en Decoratiewerken Bruce Cafmeyer

Bruce Cafmeyer stond in voor de renovatie van een oud schoolgebouw in Oostkerke, die omgebouwd werd tot een woning. Het project omvatte o.a. het herstellen van gaten en barsten, het opkitten van de ramen en het schilderen van de gevels. Doel was om die gevels terug een strakke uitstraling te geven.

Schilderwerken Filip VantyghemSchilderwerken Filip Vantyghem

Voor de restauratie van een herenhuis uit Eernegem werd de hulp ingeroepen van Filip Vantyghem. Het statige herenhuis dateert uit 1900 en moest een gevelrenovatie ondergaan. Het schilderen van die gevel was een heuse uitdaging, waarbij de eigenares koos voor een niet-alledaagse kleur - om niet te zeggen gewaagd. Ook het afzelia-schrijwerk kreeg een behandeling. De combinatie van de opvallende kleur met dat schrijnwerk geeft alvast een uniek resultaat.

MF SchilderwerkenMF Schilderwerken

MF Schilderwerken trok naar Roeselare om de gevel van een particuliere woning meer karakter te geven. De oplossing was het aanbrengen van een ambachtelijke techniek, m.n. met chippermortel, die wat doet denken aan het uitzicht van een gekaleide muur. Daarnaast moest ook het houtwerk geschilderd worden. Zo kreeg de gevel - en het huis - meteen nieuw leven ingeblazen.

Schilder- en decoratiewerken Steve DevliegheSchilder- en decoratiewerken Steve Devlieghe

Voor het schilderen van een afgekeurde gevelbaksteen aan een nieuwbouwgevel van een open bebouwing in Knokke-Heist zocht de opdrachtgever zijn heil bij Steve Devlieghe. Die gevel werd geteisterd door kleurverschillen en moest opnieuw een uniforme look krijgen. Opvallend: door de hoog geplaatste waterkering moest hier gewerkt worden met twee verfsystemen. Dat zorgde voor een extra uitdaging om alles kleuridentiek te kunnen maken.

Schilderwerken EstebanSchilderwerken Esteban

In Gent moest de gevel van een herenhuis uit 1898 gerenoveerd worden. Schilderwerken Esteban gaf de gevel een grondige reiniging en opfrisbeurt, met een originele afwerking. Ineens werd de gevel getransformeerd van 'de lelijkste gevel van de straat' naar de mooiste gevel in de straat.

 

Categorie Ambachtelijke Technieken

Edelhert NatuurlijkEdelhert Natuurlijk

Het Leuvense restaurant Fragma nam Edelhert Interieur onder de arm voor de restauratie en afwerking van zijn historische pand. De opdrachtgever wilde een 'used' afwerking, die dan mooi zou contrasteren met de nieuwe meubels en interieurdecoratie. Edelhert Interieur ging aan de slag met natuurlijke, milieuvriendelijke producten, waarbij kalk centraal staat.

Matthijs & CoMatthijs & Co

In Meerbeke namen Matthijs & Co een totaalproject in handen, waarbij vertrokken werd van 'banale’ egale, effen muren, plafonds en deuren. De opdrachtgevers wilden hier een woning van een oud pand maken en wilden er de rococostijl introduceren.
Hoewel dit project er uitziet als een restauratie, is dit niet het geval. Alles is nieuw, maar werd perfect uitgevoerd zodat het zou lijken alsof het er al eeuwen zo uitziet.

 

Categorie Vloerbekleding

Decoratie Awards 2018: deelnemende projectenDecoratie & Service

Voor een project bij laboratorium Histogenex in Wilrijk stond Decoratie & Service in voor het installeren van een vloerbekleding met aparte uitstraling en exclusiviteit. Het werd uiteindelijk een prestigeproject met hoogwaardige materialen.
Opvallend daarbij was de vorm van de verschillende vloeren: zo is het gelijkvloers en de kelder in se een cirkel, de verdiepingen zijn een gelijkzijdige driehoek.

Dija bvba op de Decoratie AwardsDija bvba

Dija mocht aan de slag in het Hotel Radisson Blue Antwerpen. Er werd gekozen voor het plaatsen van een hoogwaardige LVT in de bar en het restaurant, na de egalisatie van de vloer. Opvallend: de tegels hebben een unieke vorm, waardoor de moeilijkheidsgraad meteen een pak de hoogte in schoot.

Decoratie Awards 2018: deelnemende projectenNV Schildersbedrijf Woutim

Op het racecircuit van Zolder dienden de loges aangekleed te worden op een unieke en kwalitatief hoogwaardige manier. NV Schildersbedrijf Woutim nam de opdracht aan en zorgde voor een unieke uitstraling op een unieke locatie.

Decoratie Awards 2018: deelnemende projectenVloerbekleding Slosse bvba

Voor de bekleding van de vloer deed Hotel Olympia een beroep op Vloerbekleding Slosse. Diverse types werden gelegd in de inkom, ontvangstruimte, receptie, bar, trappen, de muren van de traphal, de gangen en de 31 hotelkamers. Onder een strakke timing kreeg het hotel een volledige transformatie.

 

Categorie Schilderwerken

Algemene Schilderwerken Carlo HuybrechtsAlgemene Schilderwerken Carlo Huybrechts

In Heusden-Zolder kreeg Carlo Huybrechts de opdracht om het plaatselijke kasteel volledig te renoveren. Carlo Huybrechts bewees zijn kunnen bij dit niet-alledaagse project, waarbij hij zich totaal kon uitleven in zijn passie. Uniek aan het project waren de structuur van de ondergrond, de oudheid van het pleisterwerk en de destijds gebruikte materialen en verven.

Baetens & D'hondtBaetens & D'hondt

Het historische pand Het Zilverhof te Gent was toe aan een grondige restauratie en werd omgedoopt tot een vakantiewoning. Voor zowel het interieur als exterieur werd gerekend op Baetens & D'hondt. Zij kregen carte blanche maar moesten het middeleeuwse gevoel bewaren. Zo werd gekozen voor o.a. kalkverf.

Deprez-Loncke Interieur bvbaDecoratie Awards 2018: deelnemende projecten

Als sluitstuk van de totaalrenovatie van een woning kreeg Deprez-Loncke Interieur bvba de opdracht om de woning definitief op te schilderen. In eigen beheer werkte de onderneming ook nog de badkamer af.
De muren in de slaapkamer en de nachthal werden uitgevoerd met een decoratieve techniek, in de slaapkamer werd gekozen voor een combinatie van schilderwerk en behangpapier.

Edelhert NatuurlijkEdelhert Natuurlijk

In Leuven moest Edelhert Natuurlijk een woning aanpakken. Hij mocht doen wat hij wilde, zolang het gezond, neutraal maar ook opvallend en tijdloos was. Bijgevolg koos Edelhert voor silicaatverf en gekaleide wanden, en een gedeeltelijke afwerking met bladgoud.

Matthijs & CoMatthijs & Co

De opdrachtgever voor dit project was 7 decennia geleden geboren in de bewuste kamer te Londerzeel en wilde er iets speciaals van maken, geënt op diens liefde voor Italiaanse finesse en de stijl van de Zonnekoning, met ruimtelijkheid en klassieke warmte. Zo wilde hij guirlandes en moulures zonder de ruimtelijkheid te verliezen.

Poppe JurgenPoppe Jurgen

Het Consulaat van Turkije in Brugge was toe aan een nieuw elan. Jurgen Poppe werd ingeschakeld voor het aanpakken van de inkomhal en de traphal van het herenhuis. Bijkomende uitdaging was een grondige renovatie op diverse plekken, zoals losgekomen stukken plakwerk, alsook oude vochtproblemen.

Schilderwerken EstebanSchilderwerken Esteban

Een nieuwbouwwoning in Dentergem in landelijke stijl had nog een passende afwerking nodig. Schilderwerken Esteban werd gevraagd voor het schilderen en decoreren. De vraag was om alles warm te houden, doch nog steeds ruw. In de woning was praktisch alles van toepassing, gaande van lak- en schilderwerk tot (ambachtelijke) technieken.

Schilderwerken Filip VantyghemSchilderwerken Filip Vantyghem

Filip Vantyghem kreeg de opdracht om de volledige eindafwerking van een nieuwbouwwoning in landelijke stijl ter harte te nemen in Torhout. De opdrachtgever drukte hem op het hart om te werken met zo veel mogelijk oog voor detail en accenten, waarbij kosten noch moeite werden gespaard om het geheel zo authentiek en klassevol mogelijk op te leveren.