naar top
Menu
Logo Print
04/02/2019 - VALERIE VERKAIN

Wat was er 'in' op Intirio 2019?

Verre culturen en feelgoodkleuren en -stoffen beheersen collecties

Het event voor de interieurprofessional Intirio 2019 zit erop! Deze overgangseditie, voor het eerst georganiseerd door Easyfairs, lokte minder exposanten en bezoekers dan gewoonlijk, maar de kwaliteit was hoog en er waren tal van specialiteiten te spotten.

Elitis
Wandpanelen blijven in. Elitis vond de oplossing voor de overige wanden! In plaats van die te schilderen in een kleurtje dat in het wandpaneel voorkomt, kun je die nu behangen met een print uit het wandpaneel zelf. De digitaal geprinte collectie Soleil levant, geïnspireerd op Japan, het land van de rijzende zon, toont het goede voorbeeld.

Rasch
Rasch
trok onze aandacht met de Most Fabulous collectie, ontworpen door de Amsterdamse Studio Onszelf. Of je nu houdt van shabby chic, een industriële stijl, modern of een eclectische look, de Onszelf collectie met gestileerde bloemen, elegante lijnen in petrolblauw of luchtig roze brengt een feelgoodsfeer in huis.

Shade
De Johan Bak verflijn van Shade katapulteert je naar de jaren 60-70 en introduceert een vintage sfeer in je interieur. Johan Bak haalde zijn inspiratie voor de 33 kleuren uit iconische Franse producten zoals de zachtgele Comté kaas of een typische donkergrijze daklei.

Masureel
Masureel
kreeg van Intirio 'The Most Inspiring Collection' Award. Blikvanger was de Khrôma Tribute collectie, een Afro-geïnspireerde behangcollectie. Beïnvloedt door de Afrikaanse cultuur. Die invloeden uit verre culturen vatte trendwatcher Niek De Prest al samen in de trend Afrofuturisme.

Designs
Ook Designs Of The Time keek naar de verre culturen. De nieuwe collectie gordijn- en meubelstoffen Noble Savage 2 is geïnspireerd op de Aboriginal cultuur. In de edele materialen, zoals linnen en wol, werd geitenhaar en krijt verwerkt. Leuk zijn ook de abstracte, op 'droombeelden' geïnspireerde vormen.

AHouseofHappiness
A House of Happiness
ziet drie gordijnentrends. High tech kleuren, zoals stoffen met een zilveren of gouden draad of metallic glans zijn prominent in hun voorjaarscollectie. Belangrijk zijn ook de linnen look en frisse kleuren in combinatie met veel wit.

Gerster
Plooigordijnen blijven het goed doen. Het 'goed vallen' van de plooien is iets waar ook Gerster op blijft inspelen met hun nieuwe Newave gordijnbanden. Nu ook verkrijgbaar in het zwart.

BECE
Ook verticale jaloezieën zijn in opmars. B&C Raamdecoratie stelde op Intirio hun nieuwste collectie voor in prachtige basickleuren, vergrijsde en verfrissende kleuren. Er zijn stoffen met structuren, prints of zelfs glossy kunststof jaloezieën die door de weerkaatsing van het licht een kamer groter laten lijken.

Moduleo
Waar je op Intirio ook niet kon naast kijken was de laatste innovatie van Moduleo: LayRed. Deze vinylvloer - in realistische hout- en steendesigns met een opvallende rode achterkant - is de ideale vloeroplossing voor renovatieprojecten. De klikvloer is sterk genoeg om verschillen in de ondervloer te overbruggen en om eventuele oneffenheden op te vangen zodat het oppervlak mooi vlak blijft.