naar top
Menu
Logo Print
17/10/2018 - VALERIE VERKAIN

Winnaar Categorie Gevelafwerking

Esteban
Ben Depraetere van Boss Paints overhandigde de trofee aan
Esteban Van den Berghe van Schilderwerken Esteban

ESTEBAN VAN DEN BERGHE:
“Het project heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar ik heb me laten omringen door vakmensen. Om de gevel en het schrijnwerk te beschermen tegen de uitstoot van de drukke nabijgelegen weg, hebben we voor een elastische, reinigbare verf gekozen.”

Categorie Gevelafwerking


DE GENOMINEERDEN:

  • A Project - Buggenhout
  • Bruce Cafmeyer - Knokke-Heist
  • Filip Vantyghem - Ichtegem
  • MF Schilderwerken - Roeselare
  • Schilderwerken Esteban - De Pinte
  • Steve Devlieghe - Brugge

 

A Project3e plaats: A Project

A Project uit Buggenhout bekleedde de gevel van hun showroom te Merchtem. De architect stelde als gevelbekleding standaard horizontale latten voor in één kleur, maar A Project besloot om met verschillende houtsoorten aan de slag te gaan. De latten in eik, meranti, wengé, ayous en padoek worden afgewisseld met ledbalken.

Bruce2e plaats: Bruce Cafmeyer

Bruce Cafmeyer uit Knokke-Heist renoveerde een tot woning omgebouwd schoolgebouw in Oostkerke. Omdat het om oude, geschilderde muren ging, werden deze grondig gereinigd met een vuilfrees. Kapotte bakstenen werden hersteld en de ramen en deuren werden opgekit. De muren werden met een twee-componenten hechtprimer overschilderd en afgewerkt met twee lagen matte gevelverf. 

WINNAAR: Schilderwerken Esteban

Schilderwerken Esteban uit De Pinte toverde een herenhuis van 1898 te Gent om van 'spookhuis tot droomhuis'. Alle gevelelementen, gaande van de erker, de dakgoten tot de natuursteen, werden in originele staat hersteld vooraleer tot de schilderwerken werd overgegaan. Het hout werd afgebrand en de gevel werd gereinigd onder hoge druk waarna het voegwerk her en der hersteld werd. Er werd met elastische, reinigbare verf gewerkt. Het houtwerk werd voorzien van drie laklagen.

Esteban