naar top
Menu
Logo Print
17/10/2018 - VALERIE VERKAIN

Winnaar Categorie Schilderwerken en decoratie

Matthijs
Tim Debonné van Sikkens overhandigde de trofee aan
Adelbert Matthijs en Tijl Matthijs van Matthijs&Co

ADELBERT MATTHIJS:
“Met onze deelname willen wij de klassieke stijl promoten. Om deze historische stijl te creëren, hebben wij in samenspraak met de klant heel gedetailleerde gipsmoulures gemaakt. De moulures zijn bovendien in een verfijnde vorm uitgevoerd zodat ze optimaal tot hun recht zouden komen in de ruimte van maar 2,5 meter hoog.”

Categorie Schilderwerken en decoratie


DE GENOMINEERDEN:

  • Baetens & D'Hondt - Deinze
  • Carlo Huybrechts - Hasselt
  • Filip Vantyghem - Ichtegem
  • Edelhert Natuurlijk - Linden
  • Deprez-Loncke Interieur - Wevelgem
  • Schilderwerken Esteban - De Pinte
  • Matthijs&Co - Ninove
  • Jurgen Poppe - Tielt

Filip Vantyghem3e plaats: Filip Vantyghem

Filip Vantyghem uit Ichtegem nam het schilderen en decoreren van een nieuwbouwwoning te Torhout voor zijn rekening. Typisch voor deze woning waren de grote, statische ruimtes met hoge plafonds en het gebruik van veel hout. Al het houtwerk werd onbehandeld geplaatst en moest nog worden behandeld. De muren en plafonds werden fijn uitgeplamuurd, gefixeerd, behangen met vlies en afgewerkt met een grondlaag en twee afwerklagen. In de living en in het toilet op het gelijkvloers werd gewerkt met een decoratieve kalktechniek, verticaal geborsteld. Ter bescherming werd die afgewerkt met een matte decorateursvernis.

Esteban2e plaats: Schilderwerken Esteban

Schilderwerken Esteban uit De Pinte tekende voor het schilderen en decoreren van een nieuwbouwwoning in landelijke stijl te Dentergem. De vraag van de klant was om alles warm te houden en vrij 'ruw'. In de keuken, living, eetplaats en traphal werd een verf met marmerkorrel met techniekborstel aangebracht. In de badkamer werd een waterdicht mengsel van minerale grondstoffen geplaatst.

 

 

 

WINNAAR: Matthijs&Co 

Matthijs & Co uit Ninove slaagde erin om een lege kamer in een bestaande woning te Londerzeel om te toveren tot een ruimte in ware Louis XVI-stijl. Matthijs & Co tekende het ontwerp van de ruimte uit en plaatste nieuwe plaasteren sierlijsten met elegante en verfijnde patronen om de kamer een klassieke touch te geven. Als materialen werd er voor olieverven, schilderdoek en fijne gipsmouluren gekozen. Wit voert als kleur de hoofdtoon, subtiel in combinatie met toetsen goud.

Matthijs&CoMatthijs&CoMatthijs&Co