naar top
Menu
Logo Print
24/09/2018 - RORY MOERMAN

DE VELE TROEVEN VAN RAAMDECORATIE

In tal van ruimtes zal bij de afwerking ook gekeken worden naar mogelijkheden inzake raamdecoratie. Hierbij maakt men een afweging afhankelijk van de gewenste lichtinval, privacy, isolatie of veiligheid. Tal van parameters, waardoor men kan kiezen uit een veelheid aan mogelijkheden in alle vormen, maten en materialen.

jaloezieën, vouw- en rolgordijnen van houtJALOEZIEËN, VOUW- EN ROLGORDIJNEN

Hout is niet enkel een uitstekende licht- en warmteregelaar, maar isoleert zowel thermisch als akoestisch. Hier bespreken we jaloezieën, vouw- en rolgordijnen van hout.

AANBIEDERS
JASNO
Luxaflex

ShuttersSHUTTERS STEEDS MEER ALS DECORATIEVE RAAMBEKLEDING

Shutters - ook wel Amerikaanse shutters genoemd - zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Ze worden toegepast voor zonweringen, maar ook steeds meer als decoratieve raambekleding.

AANBIEDERS
JASNO
Luxaflex

Raamdecoratie voor grote raampartijenRUIME KEUZE VAN RAAMDECORATIE VOOR GROTE RAAMPARTIJEN

Gebouwen worden steeds vaker voorzien van grote raam- en glaspartijen. Maar wat met zonwering voor dergelijke grotere oppervlakken? Gordijnen, jaloezieën en shutters zijn metersbreed te verkrijgen, maar toch is het zeker een aanrader om met meerdere panelen of lamellen te werken.

AANBIEDERS
Copahome
Forest Group
JASNO
Louverdrape
Luxaflex

Veiligheid inzake raamdecoratieVERMIJD DODELIJKE ONGEVALLEN MET KINDEREN

Na publicatie in het Belgisch Staatsblad (maart 2014) zijn de aangepaste norm EN 13120 en de twee nieuwe testnormen EN 16433 en EN 16434 van kracht. In de bestaande EN 13120 worden nieuwe vereisten over kinderveiligheid opgenomen, de nieuwe normen hebben betrekking op het testen van nieuwe of retrofit veiligheidssystemen.

BBSA (British Blind and Roller Shutter Association)

ENERGIE BESPAREN MET RAAMDECORATIEENERGIE BESPAREN MET RAAMDECORATIE

De klant kiest wat die mooi vindt. Nochtans zijn gordijnen, lamellen of jaloezieën meer dan decoratie. Ze voorzien de woning van extra comfort en kunnen helpen om energie te besparen. Raamdecoratie werkt immers energiebesparend. 

AANBIEDERS
ABC Rails
Diaz Sunprotection nv
Forest Group
Goelst
Louverdrape
Luxaflex
Somfy
Sunway

100% verduistering in de kamerOPLOSSINGEN VOOR 100% VERDUISTERING VAN DE KAMER

Het creëren van volledige verduistering is niet vanzelfsprekend, want licht baant zich een weg langs de kleinste kier. Toch zijn er enkele oplossingen om die 100% duisternis te behalen.

AANBIEDERS
Artimo
Luxaflex
Velux

Gordijnen voor een strak interieurGORDIJNSYSTEMEN VOOR EEN STRAK INTERIEUR

De meeste gordijnen hangt u op aan een mooie, decoratieve roede of bevestigt u aan een eenvoudig in het plafond geschroefd systeem. De bediening gebeurt via hand, koorden, stang of elektrisch. Sommige eindklanten of architecten die een strak, hypermodern interieur voor ogen hebben, storen zich hieraan. In dat geval stelt u misschien beter een gordijnsysteem voor dat onzichtbaar in het plafond verwerkt zit. Of u kiest voor een strakke designrail die perfect in lijn ligt met de rest van het interieur.

AANBIEDERS
Forest Group
Goelst
ORAC Decor

RaamdecoratieGEAUTOMATISEERDE RAAMBEKLEDING SCHEPT TAL VAN OPPORTUNITEITEN

Goed nieuws: de vraag naar geautomatiseerde raamdecoratie stijgt elk jaar. Gemak, wooncomfort en veiligheid zijn daarbij uw grootste verkoop­argumenten. Voor vrijwel alle raambekleding bestaat een gemotoriseerde oplossing. Daarbij komt dat de systemen kleiner, onopvallender en stiller zijn dan ooit. De keuze is afhankelijk van het soort product en de grootte ervan, maar vast staat dat de accumotor de toekomst is. De bediening gebeurt naar wens via een eenvoudige afstandsbediening, door middel van de smartphone of domotica.


AANBIEDERS

Bece
Copagro
Copahome
Forest Group
Forinn
Goelst
Inside Blinds
Louverdrape
Luxaflex
MHZ Hachtel
Somfy
Sunway
Zonnelux