naar top
Menu
Logo Print
23/08/2018 - VALERIE VERKAIN

HOE JE KLANTEN HELPEN MET KLEUREN KIEZEN

Veel klanten zijn gediend met kleuradvies. Samen met de klant de juiste kleur kiezen is echter niet altijd gemakkelijk en bij een verkeerde aanpak kun je er veel tijd aan verliezen.

Kleuradvies
DE JUISTE AANPAK

Kleuradvies is voor de klant een meerwaarde. Als schilder-decorateur kun je een inspiratiebron zijn voor je klant en tips geven om tot een mooier resultaat te komen.

Goed advies geven en niet te veel tijd verliezen aan het helpen bij kleuren kiezen vraagt echter wel een correcte aanpak. Bekijk de ruimte zorg­vuldig, luister naar de klant en gebruik de kleurentools die je verfmerk ter beschikking stelt.

SikkensKleuradvies voor jouw Sikkens schildersproject

Een schilderproject binnengehaald? Bied professioneel kleuradvies aan als extra service! Zeker handig bij eindklanten die moeilijk kunnen kiezen.
Lees meer 

AppOVERZICHT KLEURENTOOLS 

Fabrikanten bieden heel wat tools aan die helpen bij het kiezen van kleuren. De kleurenwaaier behoort tot de basisuitrusting. Voor elke kleur is er ook een kleurstaal beschikbaar. Dat toont de kleuren op een groter formaat en maakt het voor de klant makkelijker om zich een beeld te vormen van hoe de kleur er op grotere oppervlaktes uitziet. 

Er zijn zelfs apps ontwikkeld waarmee je met een smartphone of tablet een kleursimulatie kunt maken van de ruimte die geschilderd zal worden.