naar top
Menu
Logo Print
30/01/2019 - LAURENCE BLONDEEL

VINYL: DE MULTIFUNCTIONELE BEKLEDING

Vinyl is een bedekking die bestaat uit een soepele en veerkrachtige kunststof. Het is een synthetisch materiaal in pvc dat is opgebouwd uit meerdere lagen. Het wordt meestal als vloerbekleding gebruikt, maar kan ook als meubel-, akoestische paneel-, plafond- of muurbekleding gebruikt worden. Vinyl kent eindeloze combinatiemogelijkheden qua gebruik, vorm, maat en kleur. 

Geweven vinylGEWEVEN VINYL

Een geweven vinylvloer combineert de uitstraling van een tapijt met de praktische voordelen, het gebruiksgemak en de duurzaamheid van vinylvloeren. De vloerbekleding kent heel wat voordelen, zoals onder andere een grote slijtvastheid, een lange levensduur, een interessant prijskaartje en een gemakkelijk onderhoud. Het polyvinylchlorideproduct (pvc) is een luxueus en decoratief designproduct dat geschikt is voor intens gebruikte ruimtes, zoals kantoorruimtes.

Technische eigenschappen
Esthetische eigenschappen en plaatsing

Rigid VinylRIGID VINYL

Vinyl wordt vaak aanschouwd als slap en is gevoelig voor allerlei factoren. Parket is dan weer te duur, kwetsbaar en akoestisch minder isolerend. Dankzij de rigid vinylvloeren is er nu een eenvoudig te plaatsen, betaalbaar, stevig en stabiel alternatief. Het is geschikt voor elke soort ruimte en kan zowel residentieel als commercieel worden gebruikt.

Samenstelling en dimensionale stabiliteit
Installatie en ondervloer

lvtLUXURY VINYL TILES

LVT-vloeren zijn sinds enkele jaren aan een ware opmars bezig. Na de woningbouw en de retail- en hospitalitysectoren, vindt ook de officesector vandaag de weg naar deze duurzame en veelzijdige Luxury Vinyl Tiles. Het waterbestendige en onderhoudsvriendelijke karakter van deze vloeren maakt ze tot de ideale oplossing voor keukens en koffiecorners, terwijl een aantal innovatieve plaatsingsmethodes ook de toepassing op technische en verhoogde vloeren mogelijk maakt.

De praktijk
Aandachtspunten
Op maat van kantoortoepassingen