naar top
Menu
Logo Print

GEEN IMPERFECTE VLOER DANKZIJ EGALINES

Egalines bereiden ondergrond voor

Bij het plaatsen van een soepele vloerbedekking zoals vinyl, pvc of linoleum is een gladde ondergrond cruciaal. Door de dunne laag vloerbekleding is de geringste oneffenheid namelijk al zichtbaar. Bovendien worden er door de elastische vloerbekleding ook heel wat puntbelastingen doorgegeven. Om een mooi, glad en sterk resultaat te bekomen, wordt daarom gebruikgemaakt van egaliseermiddelen of egalines.

functie egalinesFUNCTIE VAN EGALINES

Egalines kunnen worden gebruikt om een bestaande vloer glad en strak te maken en/of om kleine oneffenheden weg te werken. Daarnaast dragen ze bij tot het hechtend vermogen van de ondergrond.

toepassingen egalinesTOEPASSINGEN VAN EGALINES

Egaliseermiddelen kunnen op bijna alle types ondergrond worden aangebracht, zowel binnen als buiten. Het gebruik ervan is standaard onder alle elastische vloerbekleding, alsook onder houten vloerbekledingen.

productkeuze egalinesPRODUCTKEUZE EGALINES

Er is een groot aantal egalisatieproducten op de markt, telkens aangepast aan bepaalde toepassingen en situaties. Bij de keuze van de juiste egaline dient men met andere woorden rekening te houden met tal van factoren.

verwerking egalinesVERWERKING VAN EGALINES

De verwerking van egalines begint eerst en vooral met een goede voorbereiding van de ondergrond. Daarna kan het middel in banen op de vloer worden uitgegoten en gladgestreken. Nadat de egaline uitgehard en gedroogd is, moet het ter afwerking nog worden opgeschuurd.