naar top
Menu
Logo Print

Hoe veilig is uw valbeveiliging?

Scherpe randen zijn extreem gevaar
magazine

Miller lanceert een oplossing voor het extreme gevaar van scherpe randen en valbeveiliging: nieuwe valblokken tot 18 meter. Scherpe randen en valbeveiliging zijn een veelvoorkomende combinatie die voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen. Neem een bouwplaats met de randen van een vloer, dak of bekisting. In dit soort gevallen is valbeveiliging nodig die getest is op scherpe randen. Zonder speciale bescherming voor randen kunnen traditionele vanglijnen ernstig beschadigd raken en kan bij een val de lijn zelfs breken. Hoe lager de valbeveiliging wordt bevestigd, hoe scherper de hoek is bij een val. Vaak zien we dat de enige mogelijkheid voor het bevestigen van een valblok toch op voetniveau is. Een plat dak of een plateau zonder randbeveiliging leent zich niet om een valblok op een niveau boven het hoofd te bevestigen. Gebruikers van valbeveiliging worden dan al snel beperkt tot het gebruik van kleinere, speciaal geteste valblokken van maximaal twee meter. Er zijn maar weinig grotere valblokken van 6 meter of langer die gebruikt kunnen worden op voetniveau. Daarom komt Miller met de Falcon Edge SRL op de proppen. De valblokken kunnen op voetniveau en bij scherpe randen gebruikt worden. Daarmee bieden de nieuwe valblokken een oplossing voor het probleem waar veel bedrijven in de bouw en de industrie tegenaan lopen. De Miller Falcon Edge SRL beschikt over een zeer schokbestendige nylon behuizing wat een lange levensduur garandeert. De dubbele wartels verhogen de mobiliteit en voorkomen dat de vanglijn gaat draaien tijdens gebruik. De geïntegreerde valdemper die is verbonden met de medewerker, verzekert dat de vanglijn intact blijft bij een val over een rand. Het valblok heeft een draagcapaciteit tot 136 kg en voldoet aan de meest strenge veiligheidsnormen, inclusief EN360 Type B, VG11.

Reacties
  • Bericht van Frank Louwet op 22/03/2018:
    Antec (tevens lid zoals Miller van de Honeywell groep) heeft reeds een 5/10/15 & 20 meter valblok ( stopmax VISION) met kabel voor "terrasgebruik" op de markt sinds 15jaar; dus zo nieuw of innovatief is zijn broertje van Miller niet

WILTEC

WILTEC

INDUSTRIELAAN 24
5406 XC UDEN
+31413244444
-
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

 

Delta Tape Maakt het verschil!

Delta Tape onderscheidt zich door kwaliteit! Van eenvoudige klussen tot technologisch gebruik en van kleine tot grote hoeveelheden; Delta Tape biedt de juiste tape voor iedere toepassing! Delta Tape heeft sinds de introductie in januari 2010 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het merk heeft zijn weg gevonden in zeer veel uiteenlopende toepassingen en branches. Delta Tape staat voor constante hoge kwaliteit, een compleet assortiment en gunstige condities. Het merk komt hiermee tegemoet aan de wensen en eisen van de ware professional.

 

Waarom Wiltec ?

Kwaliteit, efficiency en betrouwbaarheid. Wat dat betreft is er nooit iets veranderd. Hoogwaardige producten, een deskundig advies en service op maat. Op Wiltec kun je bouwen!

De klant staat voorop!

Wiltec gelooft in topkwaliteit. Binnen ons productaanbod, maar zeker ook in onze service. Daarom bieden we onze klanten doelmatige totaaloplossingen, op basis van hoogwaardige producten en duurzame relaties. We onderscheiden ons door een ongecompliceerde aanpak, waarbij kennis en vertrouwen centraal staan.

Heldere resultaten

Wiltec handelt doelgericht, nuchter en snel. Alles draait om heldere resultaten. We begonnen in 1971 als toonaangevende toeleverancier voor de spuitindustrie, maar zijn uitgegroeid tot een totaalleverancier met een zeer breed productenpakket. Hoewel al onze divisies hun eigen specialisme en focus hebben, staat altijd en overal de klant centraal!

  •   
  •   
  •   
  •   

Producten & Diensten