naar top
Menu
Logo Print

GOUDHAANTJE BRENGT PERFECTE FINISH BINNEN HANDBEREIK

De onberispelijke kwaliteit van Van Dam's Kwastenfabriek

 

Van Dam's Kwastenfabriek BV is al meer dan tachtig jaar fabrikant van vooruitstrevende en op ambachtelijke leest geschoeide verfborstels. Door de jaren heen is de onderneming uitgegroeid tot een gereputeerde fabrikant van verfborstels van hoge kwaliteit. Dat is in hoge mate te danken aan de samenwerking met de schilder waardoor de producten aan diens wensen voldoen. Bovendien houdt Van Dam's rekening met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verven. Alles om een onberispelijke afwerking te verkrijgen.
 

FUTURA

De Futura lijn werd in 2009 ontwikkeld in samenwerking met schilders, verffabrikanten en schildersopleidingscentra. De lijn kwam er als telg voor de nieuwe generatie lakken die minder oplosmiddelen bevatten. Bovendien vond men met Futura een oplossing voor het probleem met het varkenshaar (de prijs van het varkenshaar stijgt al jaren, en de kwaliteit van het haar is ook minder goed dan voorheen).

Futura bestaat uit een borstel van 100% gemodificeerde vezels. Futura omvatte eerst ronde en platte verfborstels, maar werd door het succes al snel uitgebreid naar een volledig aanbod. Intussen produceert Van Dam's Kwastenfabriek meer borstels met kunststof- dan met varkenshaar.

Futura staat gekend als een sterke borstel die bovendien makkelijk te onderhouden is: schilders hebben immers al snel de neiging om hun borstel in het water te zetten
iets wat nefast is voor borstels met varkenshaar: dat begint immers te 'tulpen' of krullen, waardoor je met de borstel niet goed meer kunt aflijnen. Bovendien zorgt een getulpte borstel voor een lagere afwerkingskwaliteit.
Futura bevat een solide vezel waardoor de verf niet indroogt in de haren. De borstel blijft ook mooi gesloten als die in het water wordt gezet.

Voordelen

De Futura is een passe-partout: hij is voor zowel watergedragen als synthetische lakken geschikt. Door z'n mooie gesloten stand kan de schilder bovendien perfect aflijnen met de borstel. De conische vorm van de haren zorgt voor een goede verfopname van de borstel en een gecontroleerde afgifte van de verf. De bovenkant van de haren is erg zacht, wat zorgt voor een streeploos resultaat.
Futura is ook slijtvast, wat zorgt voor een langere levensduur. Bovendien is de borstel makkelijk te reinigen.

 

AQUA

Deze verfborstel is ontstaan vanuit de behoefte aan een verfborstel specifiek voor watergedragen verf.
De verfborstel bevat polyester)-vezels en zo'n 30% aan varkensharen, en is soepeler dan de Futura verfborstel. Dat betekent echter dat deze borstel niet in het water bewaard kan worden.
De Aqua verfborstel heeft ook een meer open karakter, waardoor er meer verf kan worden opgenomen, en in hogere laagdiktes kan worden gewerkt.

 

Van Dam's Kwastenfabriek B.V.
Randweg 16
4104 AC Culemborg (NL)
T
el.: +31 (0) 345/51.30.41
Fax: +31 (0) 345/52.16.08
info@vandamskwasten.nl
www.vandamskwasten.nl

VAN DAM'S KWASTENFABRIEK

VAN DAM'S KWASTENFABRIEK

RANDWEG 16
4104 AC CULEMBORG
+31345513041
+31345521608