naar top
Menu
Logo Print

ALPHALOXAN EN HERBOXAN PLUS
IDEAAL VOOR NAGEÏSOLEERDE MUREN

STERK WATERDAMPDOORLATEND, EXTREEM MAT, SPANNINGSVRIJ EN UNIVERSEEL INZETBAAR

Sikkens en Herbol hebben met Alphaloxan en Herboxan Plus twee extreem matte, spanningsvrije, universeel inzetbare en vooral waterdampdoorlatende polysiloxaanverven in hun aanbod. Ze zijn ideaal voor gevels en buitengebruik, maar kunnen in sommige gevallen ook binnen gebruikt worden. Dankzij hun microporositeit zijn Alphaloxan en Herboxan Plus eveneens uiterst geschikt voor het verven van nageïsoleerde muren.

AlphaloxanSILOXANEN

Elke siloxaanverf bestaat uit een combinatie van acrylaten en siloxanen. Er zijn de acrylaat-siloxanen, waarbij de hoeveelheid siloxaanbindmiddel minder dan 40% omvat van de totale hoeveelheid bindmiddel. Daarnaast zijn er de polysiloxanen, die meer dan 40% aan siloxaanbindmiddel bevatten. Alphaloxan en Herboxan Plus behoren beide tot de familie van de polysiloxanen. Sterk

Waterdampdoorlatend

Polysiloxanen laten erg gemakkelijk water in dampvorm via hun verffilm ontsnappen, waardoor ze sterk waterdampdoorlatend zijn. Ze zijn tegelijkertijd echter ook sterk hydrofoob, wat ervoor zorgt dat water in druppelvorm er niet doorheen kan. Zo vormen er zich parels op het oppervlak, die simpelweg langs de verffilm naar beneden lopen. Dat maakt Alphaloxan en Herboxan Plus erg geschikt voor het verven van nageïsoleerde muren.

Spanningsvrij

Deze polysiloxanen zijn erg geschikt voor oppervlaktes en ruimtes waar er nood is aan een spanningsvrije verf. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de binnenzijde van een kerk. Vaak zijn die doorheen de tijd meermaals geverfd, waardoor een spanningsvrije verf gebruikt moet worden om problemen te voorkomen.

Universeel inzetbaar

Een groot voordeel aan beide producten is dat ze universeel inzetbaar zijn en compatibel zijn met nagenoeg alle andere verfsystemen. De Alphaloxan- of Herboxan Plus-verven kunnen over een oude latexverf gezet worden, over een oude acrylaatverf, maar ook perfect over een mineraal verfsysteem. Eén grote uitzondering is beton. Enkel na een primer- en tussenlaag met een carbonatatieremmend systeem kunnen siloxaanproducten gebruikt worden.

Extreem mat

Alphaloxan en Herboxan Plus zijn twee verven die extreem mat zijn. Dat maakt ze niet alleen geschikt voor gevels, maar ook als binnenmuurverf voor ruimtes die nood hebben aan een extreem matte afwerking. Denk daarbij opnieuw aan kerken, die worden vaak afgewerkt met een matte en spanningsvrije verf die compatibel is met andere verfsystemen. De mineraal matte verven hebben bij buitentoepassing ook niet de neiging te vlekken wanneer er ergens een verschillende laagdikte of luchtvochtigheid is, maar blijft steeds homogeen of egaal staan qua kleur en aspect, wat bij Kalei-verf bijvoorbeeld wel het geval is.

Herboxan PlusVuilaanhechting

Aangezien beide producten sterk hydrofoob zijn en er dus een parelend effect ontstaat, zijn ze weinig gevoelig aan vuilaanhechting. De parels druppelen namelijk langs het oppervlak naar beneden en nemen onderweg vuiligheid met zich mee. Zo ontstaat er eigenlijk een soort zelfreinigend effect.

Micro-organismen

Beide verven zijn nagenoeg ongevoelig aan micro-organismen. Siloxanen vormen namelijk geen goede voedingsbodem voor mossen, schimmels, algen, etc.

Mals

De Alphaloxan- en Herboxan Plus-verven worden misschien aangeduid als dunlagige systemen, maar zijn toch ook mals inzetbaar. Er kan met andere woorden ook een grotere laagdikte (4 m²/l in plaats van 7 à 9 m²/l) mee opgebouwd worden.

AANBOD

Levering

De belangrijkste verschillen tussen beide producten zijn terug te vinden bij hun beschikbaarheid: Zo is de Alphaloxan-verf enkel beschikbaar als 10 liter formaat in pastel- of middelkleuren, donkere kleuren zijn dus niet verkrijgbaar. Herboxan Plus is daarentegen beschikbaar als 5 liter en 12,5 liter formaat in ongeveer alle kleuren die met minerale pigmenten gemaakt kunnen worden.

Eén-pot-systeem

Beide producten kunnen overigens gebruikt worden als een één-pot-systeem. In vele gevallen is er dus geen aangepaste primer nodig. Wel kan het nodig zijn dat de eerste laag wat verdund wordt zodat die beter kan indringen.

SIKKENS AKZO NOBEL PAINTS BELGIUM NV/SA

SIKKENS AKZO NOBEL PAINTS BELGIUM NV/SA

LEUVENSESTWG. (EVEREST OFFICE PARK) 248 /B
1800 VILVOORDE
+3222542211
-