naar top
Menu
Logo Print

ALPHACRYL MORPHA: DE IDEALE BINNENMUURVERF BIJ UITSTEK

ZE VOLDOET AAN DE BELANGRIJKSTE VEREISTEN OF EIGENSCHAPPEN VAN DE IDEALE MUURVERF

Alphacryl Morpha is een afwasbare, matte en isolerende binnenmuurverf op basis van een waterverdunbare acrylaatdispersie. De verf is niet poreus, spanningsarm, geurarm en makkelijk verwerkbaar. Ze kent een snelle droging, een mooie vloei en is totaal niet onderhevig aan vergeling. Alphacryl Morpha is met andere woorden dé ideale binnenmuurverf.

Morpha

VERWERKBAARHEID

Gulden middenweg

De verwerkbaarheid of het applicatiegemak is één van de belangrijkste parameters waarop is ingezet bij de ontwikkeling van het product Alphacryl Morpha en het overeenkomende product met iets hogere glansgraad (zijdemat of fluweelachtig) Alphacryl Perlino. Bij het aanbrengen van verf is het namelijk de kunst om de verf met zo weinig mogelijk moeite homogeen en egaal verdeeld te krijgen zodat er over het te schilderen oppervlak een uniforme laagdikte wordt aangebracht. De verf moet makkelijk opgenomen worden op de rol en op een uniforme manier weer afgegeven worden bij applicatie. Bij het aanbrengen van de verf met een rol mag er enerzijds niet te veel weerstand optreden en anderzijds mag het niet te vlot gaan omdat men anders het voorgeschreven rendement te gemakkelijk gaat overschrijden. Dat kan leiden tot gevolgen als verminderde dekkracht, verminderde afwasbaarheid, etc. Het is zoeken naar de gulden middenweg.

Living Morpha

Product naar de hand zetten

Voor een vakman of professionele schilder is het ook erg belangrijk dat de verwerkbaarheid een constante is in de tijd. Er mag met andere woorden geen verschil waarneembaar zijn in de verwerkbaarheid tussen verschillende fabricaties. Dat is uitermate belangrijk omdat een professionele schilder alleen zo een binnenmuurverf door en door kan leren kennen en voor zichzelf kan uitmaken wat de mogelijkheden van het product zijn. Als de verwerkbaarheid altijd gelijk is, kan de schilder het product volledig naar zijn hand zetten.

VOLDOENDE DEKKEND

De Alphacryl Morpha maakt deel uit van de high tier of de hoogste kwaliteit van de binnenmuurverven. Daarbij wordt er van uitgegaan dat een professionele schilder altijd een grondlaag en twee eindlagen plaatst. Bij het bepalen van de vereiste dekkracht van de Alphacryl Morpha zijn de ontwikkelaars van het product er van uitgegaan dat voor alle normale kleuren een perfect resultaat mogelijk moet zijn in twee lagen. Voor moeilijk dekkende kleuren is het mogelijk dat er een bijkomende laag dient aangebracht te worden. In de praktijk is het zo dat voor de normale kleuren er vaak al in één laag een meer dan aanvaardbaar resultaat wordt bekomen. Als men dan weet dat in geval van de betere schilderwerken men eerst start met een bijhorende grondlaag, zoals bijvoorbeeld Alphacryl Primer, die ook direct in de gewenste eindkleur kan verkregen worden, kan gesteld worden dat voor alle kleuren een perfect resultaat bekomen kan worden indien men werkt volgens het procedé één grondlaag en twee eindlagen. De dekkracht is eveneens een parameter die altijd op het zelfde niveau moet blijven. Ze wordt beïnvloed door de structuur of de viscositeit van het product, aangezien die mee bepaalt hoe dik of dun de verf aangebracht kan worden.

Alphacryl Morpha

GLADDE AFWERKING

De eindconsument, eigenaar van de woning of opdrachtgever in België prefereert een strakke gladde matte afwerking. Een licht sinaasappeleffect als structuur in de eindlaag is niet wenselijk voor onze eindgebruikers. Binnen de muurverven kan men stellen dat Alphacryl Morpha een zeer goede vloei heeft waardoor een heel gladde afwerking bekomen kan worden. Men maakt daarvoor gebruik van een specifieke bindmiddeltechnologie onder de naam Acrylic Flow Technology. Dat wordt steeds aangegeven op de verpakking en op de technische fiche.

PERFECTE GLANSGRAAD

De ideale binnenmuurverf dient een voldoende lage glansgraad te hebben zodat er geen gebreken in de ondergrond mee geaccentueerd worden. Bovendien is de huidige trend ook voldoende mat. In het geval van Alphacryl Morpha is men er in geslaagd om een glansgraad van 1,7 gloss units te bekomen bij 60° en 1,5 gloss units bij scheerlicht of 85°, wat perfect voldoet aan de verwachtingen van de professionele schilder en zijn doelpubliek.

EÉN-POT-SYSTEEM

Een één-pot-systeem is voor een binnenmuurverf zeker geen vereiste, maar indien dat wel het geval is, moet de verf over een bepaalde kwaliteit beschikken. Ze moet namelijk vlot met zichzelf overschilderbaar zijn, zonder aanleiding te geven tot aanzetten of overlappingen. Alphacryl Morpha kan zonder enig probleem gebruikt worden als één-pot-systeem, zelfs op grotere oppervlakken onderheving aan scheerlicht.

Restaurant Morpha

LOKAAL BIJWERKEN

Het komt meer en meer voor dat er kort na de schilderwerken nog andere werken voorzien zijn waardoor er kleine lokale beschadigingen kunnen optreden in het schilderwerk. Alphacryl Morpha is dusdanig ingesteld dat het mogelijk is om lokale retouches of herstellingen uit te voeren. Uiteraard moet de schilder over enige achtergrond beschikken om te weten hoe dergelijke retouches best aanpakt worden. Zo mag bijvoorbeeld voor een kleine retouche in het midden van een muur met een borstel nooit met die borstel gewreven worden, maar moet er wel degelijk getamponeerd worden om het zelfde effect als een rol te bekomen.

VOLDOENDE LANGE OPEN TIJD

Geen risico hebben op aanzetten of overlapping is een absolute vereiste voor een binnenmuurverf die deel uitmaakt van het topassortiment. Het is belangrijk dat verf voldoende lang nat (en dus open) blijft zodat men tegen elkaar liggende vlakken zonder enig probleem in elkaar kan verwerken zonder aanzetten. Een groot voordeel van de Alphacryl Morpha is dat ze nagenoeg geen water absorbeert van de volgende laag. Daardoor kent de verf een voldoende lange open tijd en is er dus een minimum aan risico op aanzetten voor de volgende lagen.

AFWASBAARHEID

De afwasbaarheid of natte schrobvastheid is nauw verwant aan andere eigenschappen zoals het risico op aanzetten, het één-pot-systeen, de voldoende strakke vloei, de glansgraad, etc. Een hoogkwalitatieve binnenmuurverf dient te voldoen aan een natte schrobvastheid klasse 1 volgens DIN EN 13300. Alphacryl Morpha heeft dan ook een klasse 1 natte schrobvastheid volgens DIN EN 13300. Vaak krijgen we van klanten de vraag naar een verf die wel degelijk vlot onderhoudbaar of afwasbaar is en dus vlot gereinigd kan worden. Daarbij mag muurverf niet te lijf gegaan worden met vezeldoekjes of specifieke anionische detergenten die de verffilm kunnen aantasten. Een muurverf moet altijd eerst voldoende lang doorharden (minstens een week en bij voorkeur 28 dagen) alvorens wastesten uitgevoerd kunnen worden. Men gebruikt daarbij best een zacht materiaal, zoals een spons, in combinatie met een niet agressief reinigingsmiddel.

OPGLANZEN

Alphacryl Morpha kan tegen een stootje. De verf is beduidend minder onderhevig aan opglanzen dan andere concurrerende producten die ook tot de hoogwaardige binnenmuurverven behoren.

Acryl Flow

ISOLEREN

Wateroplosbare vlekken

Bij de ontwikkeling van Alphacryl Morpha is er gekozen voor een bindmiddel dat voldoende hard wordt waardoor het mogelijk is om wateroplosbare vlekken zoals nicotine, vochtkringen, potlood, bepaalde stiften, etc. te isoleren. Voor het isoleren van wateroplosbare vlekken met een watergedragen verf raden we altijd een tussentijd van, bij voorkeur, 24 uur aan.

Weekmakers

Het gekozen type bindmiddel van de Alphacryl Morpha laat toe om weekmakers te blokkeren die kunnen optreden in vinyl behangpapier en andere ondergronden. Wanneer men een ondergrond met weekmakers overschildert met een verf die ze niet kan blokkeren, zullen de weekmakers op termijn naar het oppervlak van de verffilm migreren. Daardoor zal de verffilm opgeweekt/kleverig worden en zal de glansgraad toenemen.

SPANNINGSARM

Een spanningsarme binnenmuurverf, zoals de Alphacryl Morpha, is aangewezen in gebouwen waar er reeds vele malen verschillende verflagen over elkaar zijn aangebracht. Bij renovaties van oudere gebouwen waar men niet goed weet welke verven er in het verleden gebruikt zijn, kan een spanningsarme verf een grote meerwaarde zijn.Bureau Morpha

SIKKENS AKZO NOBEL PAINTS BELGIUM NV/SA

SIKKENS AKZO NOBEL PAINTS BELGIUM NV/SA

LEUVENSESTWG. (EVEREST OFFICE PARK) 248 /B
1800 VILVOORDE
+3222542211
-