naar top
Menu
Logo Print

"Nieuwe stap in verdere mondiale aspiraties"

Soudal neemt Zuid-Koreaanse siliconeproducent Dong Yang over
magazine

Soudal kondigt de overname aan van Dong Yang Silicone Co. Ltd. Het bedrijf werd in 2003 in Zuid-Korea opgericht voor de ontwikkeling en productie van silicone-, MS- en acrylvoegkitten. Het bedrijf stelt 52 mensen tewerk en richt zich voornamelijk op de bouwsector, de industriële markt en de beglazingsindustrie. Hierin bekleedt Dong Yang een top 3-positie op de Koreaanse thuismarkt. De overname is dan ook een volgende stap in de geografische uitbreiding van Soudal en versterkt verder haar positie in Azië.

Het huidige management zal aan het roer blijven en voor het personeel is er werkzekerheid voorzien. Voor de volgende jaren worden zelfs capaciteitsuitbreiding en bijkomende aanwervingen voorzien.

Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal: “Zoals we dat met tal van buitenlandse overnames in het verleden al deden, gaan we ook Dong Yang gebruiken als platform om verder te groeien in het land zelf en in de regio. We plannen verder te investeren en onze producten aan hun assortiment toe te voegen. Dong Yang wordt wereldwijd onze 17e productie-eenheid.”

SOUDAL

SOUDAL

+3214424231
+3214426514