naar top
Menu
Logo Print

Mathys selecteert trendkleuren

Sereniteit en de drang naar verandering
magazine

Mathys heeft een selectie trendkleuren gemaakt. Mieke Cops, kleurexperte bij Mathys ziet dat we enerzijds teruggrijpen naar serene authenticiteit, anderzijds naar een kleurinvulling 'buiten de lijnen'. Mathys geeft beide stromingen een thuis met de kleurenpaletten Serenity en Infinity.
Serenity kenmerkt zich door rust en een less-is-more-mentaliteit. Het drukke multitasken wordt ingeruild voor concentratie. “Serenity zorgt voor de nodige kalmte, leidt niet af en accentueert het licht in de kamer”, aldus Mieke Cops. De kleuren hier grijpen terug naar de natuur en hebben elk een grijze ondertoon. Donkere tinten en pastels worden gemengd en schipperen tussen groen, taupe, greige en blauw.
Infinity symboliseert dan weer verandering. Er moet buiten de lijntjes gekleurd worden – letterlijk. Dit kleurenpalet laat toe om de norm tegen te spreken met felle tinten als vrolijk geel, schemerig blauw, pittig rood of limoengroen. Infinity contrasteert en legt opvallende accenten. “Zolang het uitgesproken is met veel creativiteit en kracht, kan je volgens het Infinity-principe niets fout doen. Het palet zal vooral jonge mensen bekoren, want die snakken ernaar een eigen stijl te ontwikkelen en zichtbaar te zijn.”

MATHYS

MATHYS

+3213460200
-