naar top
Menu
Logo Print

Kennis van kleur

Kleurfilosofie van Sigma Coatings
magazine

Sigma Coatings is klaar met de ontwikkeling van zijn kleurfilosofie. Met Colours of Life onderzoekt het bedrijf de effecten van kleur op emotie, beleving en hoe een ruimte ervaren wordt. Zo is het niet vreemd dat geel de boventoon voert in een kinderdagverblijf, zo stelt Fabienne Bruyninckx: “Geel stemt vrolijk. Maar de kleur stimuleert ook, zet aan tot beweging. Juist in een ruimte met drukke kinderen kun je je afvragen of dat laatste wel altijd wenselijk is. Dan ligt geel in een revalidatiecentrum bijvoorbeeld veel eerder voor de hand.”
Hoewel kleur zeker ook gevoel is, kan een wetenschappelijke benadering heel wat resultaten opleveren. Door Colours of Life toe te passen, krijg je een doordacht kleurplan, gericht op het bevorderen van het welzijn van mensen in die omgeving.
Dat vindt ook architect Jan Thomaes (DMT architecten). Bovendien moet kleur in harmonie zijn met materiaal, functie en de gebruiker, maar ook met elkaar. “Welke kleuren gebruik je bij elkaar? En in welke verhouding?”
Bij de toepassing van kleur staat de eindgebruiker evenwel op het voorplan, zo vindt ook EGM architecten. Het bureau kent de kracht van kleur: “Kleur draagt op meerdere manieren bij aan beleving in een ruimte. Esthetisch en emotioneel, maar ook hoe mensen er functioneren.”

SIGMA COATINGS

SIGMA COATINGS

HAACHTSESTEENWEG 1465
1130 HAREN
+3211278701
+3211278700
www.sigma.be