naar top
Menu
Logo Print

Verf tegen ziekenhuisbacteriën

Antibacteriële verf in campus Beveren (AZ Nikolaas)
magazine

De nieuwe campus Beveren van AZ Nikolaas heeft in maart zijn deuren geopend. Het kadert in het masterplan voor de hele regio Waasland. Voor de afwerking werd gerekend op de krachten van schildersbedrijf Van de Kerkhof uit Mol, die er aan de slag ging met de Sigmaresist Immun Matt, een antibacteriële verf van Sigma Coatings. Speciaal aan deze verf is dat ze zilverdeeltjes bevat, want, zo zegt Anthony De Vos, projectcoördinator bij Sigma: “die zilverionen doden bacteriën.” Daarenboven is de verf ook ongevoelig voor het opglimmen.
De verf werd, volgens het kleurplan, in diverse kleuren gebruikt voor de gang, de kamers, de medische beeldvorming enz. Goed voor een oppervlak van meer dan 50.000 m². De verf werd aangebracht in twee lagen, na een behandeling op niet-poederende ondergrond. “De verf is weinig poreus zodat de eerste laag geen nadelige invloed heeft op de open tijd van een eventuele tweede. Bovendien is er geen uitloging van stoffen uit de verf en is hij tegelijk grond- en afwerkingslaag”, aldus zaakvoerder Onald Van de Kerkhof.
Achter het kleurenplan schuilt overigens een mooie filosofie: er werd immers gekozen volgens het thema 'serviesgoed van eind jaren 50, begin jaren 60, met witte accenten die samengingen met donkerdere pasteltinten in groen, blauw, rood en geel. Daar werd bewust voor gekozen omdat veel huidige oudere patiënten die periode actief hebben beleefd.

SIGMA COATINGS

SIGMA COATINGS

HAACHTSESTEENWEG 1465
1130 HAREN
+3211278701
+3211278700
www.sigma.be